Teamwork is goud waard

In maart 2025 deden vriendinnen Nancy en Amber mee aan Skills The Finals, het Nederlands kampioenschap voor vo-leerlingen en mbo-studenten. In de categorie Medewerker Travel, Leisure en Hospitality streden zij voor de titel en gingen er met de winst vandoor.
Open communicatie maakt het verschil
Nancy en Amber zijn niet alleen vriendinnen, maar ook een sterk team dankzij hun verschillende specialisaties. Nancy volgt de opleiding Leidinggevende Travel & Hospitality en Amber volgt de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality. “We vullen elkaar perfect aan,” vertelt Amber. “Onze kennis overlapt deels, maar we hebben ieder ook onze eigen expertise.” Tijdens de wedstrijd verdeelden ze de taken: Nancy nam het reisprogramma op zich en Amber bedacht het entertainmentdeel. “Zo werkten we efficiënt en speelden we ieder onze sterke punten uit,” vult Nancy aan.
Voor Nancy draait samenwerken om goed luisteren. “Als onze meningen verschillen, nemen we de tijd om elkaars standpunten te begrijpen om tot een gezamenlijke beslissing te komen.” Amber benadrukt het belang van open communicatie. “Het openstaan voor de ideeën en meningen van de ander maken het samenwerken niet alleen makkelijker, maar ook leuk en interessant.”
De praktijk als leermeester
Ook binnen hun opleiding staat samenwerken centraal met jaarlijks terugkerende stages bij bedrijven. Zo doen ze elk unieke praktijkervaring op die verder reikt dan de schoolbanken. Nancy: “Op school leer je de theorie, maar in het bedrijfsleven leer je pas echt wat er speelt.” Amber vindt dit ook: “Het levert zoveel ervaring op.”
Zeeuwse gastvrijheid
Als toekomstige hospitalityprofessionals willen ze bijdragen aan de gastvrijheid in Zeeland. “Door ons continu te blijven ontwikkelen en in te spelen op trends, investeren we in de toekomst van de provincie”, zegt Amber. “Wij willen zorgen dat elke gast zich écht welkom voelt in Zeeland,” vult Nancy aan. “Aan ons de taak om de vrije dag of vakantie tot een bijzondere ervaring te maken. Het is altijd een uitdaging om de verwachtingen van een gast te overtreffen, maar dat is precies wat dit vak zo mooi maakt en waar ik met plezier aan bijdraag.”